Curs de formare “Outdoor Brings More!” (2014)

În perioada 18-24 mai AECO a participat la cursul de formare Outdoor Brings More!, în cadrul programului Youth in Action, eveniment susținut de către ANPCDEFP România și găzduit de către Agenția Națională din Luxemburg.

Cursul a avut loc în localitatea Lulthauzen din nord-vestul Luxemburgului și s-a adresat liderilor de tineret și lucrătorilor de tineret.

Timp de cinci zile participanți din mai multe țări (Austria, Croația, Danemarca, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Olanda, România – 3 persoane, Spania, Turcia și Ungaria) au avut ocazia să folosească activitățile outdoor drept instrument de dezvoltare a abilităților de lider de tineret, într-un context de diversitate culturală.

De-a lungul zilelor, participanții și-au fructificat calitățile de lideri de tineret, lucrându-se concret la capitolul “implicare activă”. Împreună cu colegii de curs, am acumulat noi deprinderi specifice activităților outdoor cum ar fi: construirea de bărci și navigație pe apă, metode eficiente de lucru în echipă, în funcție de teren, depășirea temerilor și multe altele.

În fiecare zi, activitățile practice au fost urmate de analize și reflectări, percepții și așteptări. Pentru persoane din țări, culturi și temperamente diferite, acest curs s-a dovedit a fi o adevărată provocare, unii trecând printr-o experiență nouă și inedită.

Obiectivul cursului a fost ca participanții să folosească outdoor-ul ca o modalitate de învățare non-formală în cadrul activității lor de lucrători de tineret. Să înțeleagă concepte teoretice ce vor servi drept suport pentru aplicarea activităților outdoor ca metodă de învățare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *