Dezvoltarea sustenabilă a turismului montan în România (Seminar)

Dezvoltarea sustenabilă a turismului montan în România

Seminar susținut în cadrul evenimentului Respectă Munții (PN Piatra Craiului).


Dată: Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 10:30
Locație: Centrul de Vizitare al PN Piatra Craiului
Str. Topliței Nr. 150, Zărnești, Jud. Brașov


Asociația de Educație și Cultură Outdoor – AECO România organizează Vineri, 16 Septembrie 2016, un seminar dedicat identificării aspectelor legate de modul în care turismul montan din România afectează mediul și comunitățile montane din punct de vedere al dezvoltării sustenabile. Se urmărește propunerea unor soluții concrete care să contribuie la o dezvoltare sustenabilă a turismului în munții din România.

Seminarul este organizat adiacent campaniei Respectă Munții (RTM), parte a seriei internaționale de evenimente promovate de UIAA (Uniunea Internațională a Asociațiilor de Alpinism) în parteneriat cu Keen Footware ce are ca scop promovarea celor 7 Moduri de a Respecta Munții.

În România, evenimentul este organizat în Parcul Național Piatra Craiului în perioada 16-18 Septembrie 2016, când va avea loc o acțiune amplă de igienizare a 7 refugii montane din masiv, urmată de alte activități outdoor. Campania internațională Respect the Mountains (RTM) este implementată local de către AECO Romania cu sprijinul partenerilor principali implicați în proiect: Administrația PN Piatra Craiului și Societatea Ghizilor și Liderilor Montani.

Seminarul este gratuit și se adresează tuturor celor interesați de subiectul dezvoltării sustenabile a turismului montan în România. Discuțiile și soluțiile concrete vor fi structurate în jurul celor 7 Moduri de a Respecta Munții, promovate în cadrul campaniei internaționale UIAA Respect the Mountains.

Mai multe detalii în materialele de mai jos

Pentru înscriere și participarea la seminar, vă rugăm să luați legătura direct cu:

Lucian Negruț | e-mail: lucian.negrut21@gmail.com

Pentru alte detalii privind proiectul Respecta Munții (RTM) vă rugăm să contactați direct:

AECO România
Asociaţia de Educaţie şi Cultură Outdoor

Tel: +40752 348 250
e-mail: aeco@educatie-outdoor.ro
http://educatie-outdoor.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *