Câștigătorii Concursului “Reading Mountains” 2017

Va prezentăm mai jos lista câștigătorilor Concursului de Literatură Montană “Reading Mountains” (2017) organizat de către AECO România sub egida Convenției Alpine, cu ocazia Zilei Internaționale a Muntelui, 11 Decembrie.

În primul rând felicitari tuturor participanților, cărora le mulțumim pentru toate textele și desenele trimise în concurs.

În total au fost trimise 51 de texte, iar juriul format din: Marian Anghel (SGLM, Brașov), Dan Deleanu (AECO România), Roxana Farca (Premiul I, Ficțiune, Reading Mountains 2016), Cristi Iliescu (Premiul I, Poezie, Reading Mountains 2016) și Dorin Chis (Premiul I, Aventură, Reading Mountains 2016) a realizat clasamentul final.

Categoria ”Ficțiune”Reading Mountains Bookmark

Categoria ”Non ficțiune”

Categoria: ”Aventură”

S-au acordat Premiile II și III, întrucât au fost doar două aplicații în concurs

Categoria ”Poezie”

Categoria ”Caricatură/ Desen”

Mențiuni speciale

Textele câștigătoare vor fi publicate în curând pe web-site-ul nostru.


Premii


Pentru fiecare categorie, Premiul pentru locul 1 va conține:

Premiile pentru locurile 2 și 3 ale fiecărei categorii sunt:

Adițional, toți participanții la concurs vor primi din partea organizatorilor un set de materiale promoționale realizate cu ocazia Zilei Internaționale a Muntelui.

La fel ca și în cazul ediției precedente, premiile au fost puse la dispoziție de către sponsorii evenimentului.


Sponsori


Rucksack Mountain Guides

Asociația de Educație și Cultură Outdoor

Editura Schubert & Franzke, colecția Munții Noștri


4 Responses

 1. Chis Dorin

  Felicitări câștigătorilor acestei ediții: creațiile lor m-au încântat și consider că premiile obținute sunt absolut meritate. Ca unul din cei care au lecturat cu atenție fiecare text, aș adăuga:
  1. Mi-a plăcut lucrarea Anamariei Bărbulescu, „Zeul fără altar”, pentru ideea filon a poemului și o încurajez să-și cizeleze rima și metaforele și să ne mai trimită lucrări.
  2. La fel de mult mi-a plăcut poemul Elenei Ciubotaru, „Cu elan prin natură”, de data asta datorită versului curgător
  3. M-a entuziasmat Iosif Anca și am apreciat sinceritatea ce răzbate din textele ei. Îi recomand să citească cât mai mult, mai ales poezie.
  4. Mi-ar place să ies în tură cu Soacaci Emanuel, căruia i-am apreciat umorul brut și spontan. Desigur, literatura presupune mult mai multă finețe și stil, dar dacă creația trimisă la categoria ficțiune a fost trasă de păr iar poezia a avut rima cam forțată, povestirea „Singurel în Apuseni” m-a înveselit și personal „aș fi riscat” să o premiez.

  Aș dori să premiez cu câte o carte aceste patru lucrări ce nu au mai încăput pe podium în acest an (am să dicut acest aspect cu organizatorii) și sper ca în viitor să am ocazia de a mai citi creații ale acestor autori.

  • Anca Iosif

   Mulțumesc pentru apreciere (și pentru răbdarea lecturilor). Scrisul sincer mă face să mă ridic dimineața din pat. Spor și pentru edițiile viitoare :)

   • AECO România

    Multumim si mult spor la scris in continuare!

 2. Elena Ciubotaru

  Multumesc pentru apreciere! Natura e vie, curge, alearga… se regenereaza… iar noi facem parte din ea. Suntem in continua miscare! :) Carari faine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *