Banff World Tour România 2023

Banff. banner. logo 2023

Ediția 2023 a faimosului Banff World Tour România este în plină organizare. Va avea loc în această primăvară și va fi o mică surpriză în acest an pe care nu vrem să o dezvăluim prematur.

Festivalul de film montan de la Banff, Alberta (Canada) este recunoscut drept cel mai prestigios concurs internațional de filme scurte și documentare despre natura, cultura, activitati și mediul montan.

Festivalul are loc in fiecare toamna și a devenit din 1976 până astăzi un eveniment cultural emblematic pentru comunitatea montană mondială. La fiecare ediție, o parte din cele peste 80 de filme înscrise în etapa finala din Banff sunt selectate și prezentate ulterior în circuitul BANFF World Tour. Circuitul international are loc în peste 40 de țări și 550 de comunități de pe întregul mapamond.

Banff logo

Noi organizăm Banff World Tour în România din 2018, la inițiativa lui Marian Anghel – președintele AECO. Acest eveniment cultural major se potrivește perfect proiectelor noastre de educație outdoor pentru adulți, iar pentru realizarea lui beneficiem încă de la prima ediție de sprijinul deosebit al Ambasadei Canadei în România si Republica Moldova.

Ajuns la a patra ediție în acest an, circuitul românesc prezintă publicului din cinematografe filme de scurt metraj cu un spectru variat de activități specifice zonei de outdoor, mediu și natură. Pe lângă sporturi deja consacrate  precum schiat (Baffin, Pakistan…), cățărare (Mexic, Baffin), alergare (Brazilila), cei din sală vor avea ocazia să asiste la filmul unei expediții de schi pe bicicleta… în Balcani!

Cele peste două ore de proiecție vor purta spectatorii în zone cu peisaje captivante și le vor oferi ocazia să asiste la proiectele ambițioase cu un nivel crescut de adrenalină ale unor sportivi perseverenți în a-și atinge obiectivele.

În curând în România!

Banff. film

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *