Alpinistul fără Mâini și Fără Picioare


O carte despre impresionanta poveste a lui Jamie Andrew, cunoscut lumii întregi ca ”Alpinistul fără mâni și fără picioare”, volum ce a câștigat trofeul de literatură montană la Festivalul Internațional de Literatură Montană de la Banff. Cartea a fost tradusă și publicată de AECO România și este disponibilă online sau în magazinele specializate de munte.

Cartea „Alpinistul fără mâini… și fără picioare” este o poveste impresionantă relatată simplu şi uneori chiar amuzant, în ciuda subiectului dur, despre prietenie, pasiune, ghinion, moarte şi supravieţuire şi mai ales, despre lunga „ascensiune” înapoi la viaţă a unui om căruia, la un moment dat, i s-a pus cruce. Citește în continuare…

Ghid de Drumeție Montană în Familie


Ghidul ”Drumeție Montană în Familie” scris de Marian Anghel și realizat împreună cu Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO România) și cu sprijinul Fundației Orange este disponibil online tuturor doritorilor interesați de activități în natură.

Este vorba de un ghid de drumeție special adresat familiilor cu copii și persoanelor cu dizabilități, unic în literatura montană românească de azi atât prin tema abordată, cât și prin tipul și modalitatea de prezentare a informațiilor.

Ghidul conține descrierea a aproape 60 de trasee din 6 masive montane din jurul Brașovului, clasificate în funcție de dificultate. Acestea sunt însoțite de hărți explicative, imagini și informații utile privind accesul și accesibilitatea acestora pentru diferite categorii de persoane, alături de numeroase informații privind mersul pe munte în general.

Citește în continuare…