Banff World Tour România

Banff World Tour Romania 2018


Festivalul de film montan de la BANFF (Alberta, Canada) este cel mai prestigios festival internațional de filme scurte și documentare despre cultura, sportul și mediul montan din lume. Festivalul aflat la a 43-a ediție are loc anual și a devenit din 1976 până astăzi un eveniment cultural emblematic pentru comunitatea montană mondială. La fiecare ediție, o parte dintre numeroasele filme înscrise în concurs sunt selectate și incluse în circuitul BANFF World Tour, prezent acum în peste 40 de țări și 550 de comunități de pe glob.

Banff World Tour România 2019 prezintă pe marile ecrane din București și Cluj filme provocatoare premiate de juriu și favorite ale publicului, ale căror subiecte variază de la expediții în regiuni îndepărtate până la filme scurte despre sporturi pline de adrenalină. Selecția de anul acesta cuprinde nouă dintre filmele prezentate în cadrul festivalului, acoperind aventuri în zone precum Patagonia sau Alaska și variate activități outdoor precum cățărare, schi, mountain bike, alergare sau fotografie, într-o proiecție totală de peste două ore care își propune să aducă împreună o întreagă comunitate pasionată de activitățile aparținând zonei montane.

Banff World Tour România se află în 2019 la a doua ediție și este organizat de Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO).