Respectă Munții 2016


Un proiect al UIAA (Uniunea Internațională a Asociațiilor de Alpinism)  ce a fost implementat în România de catre AECO cu scopul de a crește nivelul de informare cu privire la impactul pe care oamenii și activitățile umane îl au asupra mediului montan. Principalul obiectiv al acestui proiect internațional este acela de a promova activitățile turistice montane responsabile, prin reducerea impactului negativ asupra mediului montan. Acesta încurajează adoptarea celor 7 Moduri de a Respecta Munții, prin câteva acțiuni simple și eficiente pentru a ajuta la construirea unui viitor durabil în turismul montan.

Proiectul s-a concretizat într-un seminar privind dezvoltarea sustenbabilă a turismului montan în România, alături de o acțiune de igienizare a tuturor refugiilor aflate în Masivul Piatra Craiului, în colaborare cu Administrația Parcului Național Piatra Craiului (PNPC) și Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM).

Citește în continuare…

Reading Mountains 2016


Concursul de literatură montană Reading Mountains (Munții prin lectură) este un proiect educațional pe care AECO îl organizează în România începând cu anul 2016, în vederea celebrării Muntelui chiar de ziua lui – 11 decembrie, printr-un concurs public de proză scurtă (eseuri) și poezie în limba română, pe teme montane.

Proiectul Reading Mountains își propune să scoată în evidență cultura și literatura montană autohtonă, modernă, prin încurajarea oamenilor să scrie despre munte și activitățile montane, să citească, să publice și, astfel, să contribuie la descoperirea unei alte laturi a Muntelui, mai elevată, mai profundă.

Evenimentul este primul care are loc în lanțul munților Carpați și face parte din seria europeană de evenimente similare organizate în zona munților Alpi, sub egida Convenției Alpine.

Câștigătorii primei ediții Reading Mountains 2016. Citește în continuare…

Natura Fără Bariere


Proiectul Natura Fără Bariere urmărește să pună în valoare turismul montan din jurul Brașovului pentru persoane cu dizabilități și familii cu copii.

Proiectul conține o fază inițiala de activitate de cercetare în teren, în urmă căreia, în faza a doua, se va elabora și tipări un ghid de drumeție montană ce va include trasee din zona Brașovului ce sunt potențial accesibile persoanelor cu dizabilități și familiilor cu copii (inclusiv în cărucioare).

Citește în continuare…

Read & Walk


Proiectul Read and Walk – Citește Outdoor a demarat în luna iulie 2012 şi constă în traducerea şi publicarea în limba română a unor cărţi cu mare valoare educațională, consacrate și recunoscute pe plan internaţional

Prima carte editată în cadrul acestui proiect, “Alpinistul Fără Mâini și Fără Picioare” este disponibilă online prin intermediul Rucksack Shop sau în magazinele cu specific montan.

Citește în continuare…