#ReadingMountains2018 | #ReadingMountains2017 | #ReadingMountains2016


”Reading Mountains” – “Munții prin lectură” este un proiect educațional organizat de către Asociația de Educație și Cultură Outdoor în România începând din anul 2016, în vederea celebrării Muntelui chiar de ziua sa: 11 decembrie.

Proiectul își propune să scoată în evidență cultura și literatura montană autohtonă, modernă, prin încurajarea tuturor celor ce sunt apropiați de munte și de activitățile montane în general să scrie despre acestea, să citească, să publice și astfel să contribuie la crearea și descoperirea unei alte laturi a Muntelui, mai elevată, mai profundă.

Reading Mountains” este primul eveniment pe această temă ce are loc în lanțul munților Carpați și face parte din seria europeană de evenimente similare organizate în zona munților Alpi sub egida Convenției Alpine.

Carpații joacă un rol esențial în istoria noastră, a celor care trăim la poalele lor de mii de ani. Pe lângă resurse, hrană și adăpost, aceștia ne oferă astăzi un minunat loc de relaxare și de petrecere a timpului liber. Și, deși în țări cu tradiție precum cele din zona Alpilor unde cultura și literatura turistică montană este cât se poate de dezvoltată, activă și actuală, din păcate în România aceasta este încă insignifiantă, aproape invizibilă și deci neconglomerată, lipsind din peisajul tematic.

Una din misiunile principale ale Asociației de Educație și Cultură Outdoor este să schimbe și să îmbunătățească această realitate, prin realizarea de proiecte și demersuri educaționale în domeniul outdoor, în cei 10 ani de la înființare și până astăzi.

“Reading Mountains” este unul dintre acestea.