Seminarul “Mountain of Youth”

În luna iunie 2006 în Passo Pordoi (Dolomiți, Italia) s-a desfășurat seminarul internațional de formare a liderilor de tineret pentru activități pe munte și alpinism ”Mountain of Youth”.

Seminarul a fost organizat de Comisia de Tineret a Uniunii Internaționale a Asociațiilor de Alpinism (UIAA) în colaborare cu Comisia de Tineret a Clubului Alpin Italian (CAI).

La acest seminar de pregătire am fost reprezentați de Marian Anghel.

Activitatea teoretică s-a desfășurat la Centrul de Pregătire Montană ”Bruno Crepaz” iar activitățile practice s-au desfășurat în grupele Sella, Marmolada, Tre Cime di Lavaredo și Passo Giao.

De-a lungul a 10 zile, programul a constat în realizarea de activități practice pentru copii precum:

– ture de drumeție montană și interpretare peisagistică;

– tură pe via ferrata și jocuri specifice pentru copii;

– tehnica de mers pe ghețar;

– managementul grupului de copii pe o potecă de munte;

– primul ajutor în zonele montane.

Membrii Clubului Alpin Italian au arătat participanților modul lor de organizare în acest domeniu, care este extrem de avansat față de tot ce există în România momentului. De asemenea, un nivel ridicat de organizare în privința educației montane au arătat asociațiile din Slovenia și Spania.

Acest seminar internațional de pregătire a liderilor de tineret pentru munte și alpinism, alături de relațiile stabilite cu această ocazie, au stat la baza activităților de educație montană outdoor desfășurate ulterior de AECO.


Foto (click pentru vizualizare)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *