Căţărare pentru toţi

catarare pentru totiÎn prezent, activităţile sportive competiţionale sunt cele care atrag majoritatea surselor de finanţare. Mult mai vizibile în mass media dar şi elitiste, acestea se adresează exclusiv sportivilor de performanţă.

O consecință a acestui lucru este faptul ca se mută accentul de pe promovarea mişcării sportive în sine – a sportului de masă – indiferent de sportul preferat, în rândul populaţiei majoritare – non performante.

În plus, sălile şi terenurile de sport cu o minimă dotare, unde să fie permis accesul public – inclusiv persoanelor mai puţin favorizate financiar – sunt foarte puţine sau lipsesc.

Pe acest fond, Asociaţia noastră a decis ca, în colaborare cu Fundaţia “Inimă de Copil” (Galaţi) şi “Rucksack Shop” (Distribuție echipament montan specializat), să demareze un proiect de promovare a mişcării în natură şi a sportului non-competiţional în rândul copiilor şi tinerilor din familii nevoiaşe.

Miercuri, 5 mai 2010 va avea loc prima acţiune în cadrul acestui proiect. Un grup de 12 copii (clasele I-IV) vor avea acces liber la panoul indoor de căţărare CUB. Aici, sub supravegherea voluntarilor AECO şi a instructorilor panoului de căţărare, copii se vor putea iniţia în tainele căţărării.

Vom reveni cu detalii și fotografii privind această activitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *