Copiii nu mai ştiu nici să se caţăre în copaci


Pe parcursul a două zile, la mijlocul lunii februarie, în Zărneşti s-a desfăşurat un seminar naţional de educaţie montană, organizat de către AECO în parteneriat cu Asociaţia Montană Carpaţi (AMC).

La acest seminar au participat în jur de 15 persoane, formatori, profesori, educatori şi reprezentanţi ai ONG-urilor sau nu, din Bucureşti, Suceava, Galaţi, Râmnicu Vâlcea, Cluj Napoca, Tg. Mureş.

De asemenea, a participat şi un reprezentant media Radio France International unde recent a fost difuzat un material despre acest eveniment.

Seminarul a fost coordonat de Marian Anghel, preşedinte AECO şi membru de onoare al AMC, în dubla calitate de ghid montan şi de sociolog implicat în proiecte educaţionale montane.

S-au discutat aspecte de bază, precum definirea şi încadrarea diferitelor activităţi montane, dar şi probleme mai delicate precum calificarea necesară pentru a desfăşura activităţi montane pentru copii sau legislaţia din domeniu.

În urma discuţiilor avute, participanţii au căzut de acord să lucreze împreună la elaborarea unui “manual” de educaţie montană, care să constituie un îndrumar, un punct de pornire în viitoare proiecte de educaţie montană, la nivel naţional.

Primul termen stabilit pentru evaluarea paşilor făcuţi în elaborarea manualului, este 15 aprilie 2013.

Termenul stabilit pentru finalizarea lucrului la acest manual este 1 iunie 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *