AECO la Alpin Film Festival

Alpin Film Festival – primul festival de film și cultură montană din România – va avea loc în perioada 4-6 martie 2016 la Predeal. Evenimentul va reuni timp de 3 zile proiecții de film, expoziții de fotografie, lansări de carte, precum și un salon de carte montană.

În cadrul secțiunii de film se regăsesc unele dintre cele mai bune producții internaționale de film de gen din ultimii ani. În paralel, festivalul găzduiește două secțiuni suplimentare: Alpin Book Festival – salon de carte de munte și Alpin Photo Festival – expoziție foto plină de valoare istorică, ilustrând primele cabane din Carpați la sfârșitul secolului 19 alături de o serie de fotografii-document din colecția Roland Welkens documentând parcurgerea Fisurii Albastre pe cale directă, traseu emblemă al Bucegilor, în 1956. Toate acestea susținute de invitați-personalități ale lumii alpine românești precum Zsolt Torok, Cornel Coco Gălescu, David Neacşu, Mircea Opriş, speologul Cristian Lascu, ultramaratonistul Toma Coconea, alergătorul montan Ionuţ Zincă şi mulţi alţii.

Asociația AECO România este implicată în acest proiect și va fi prezentă pe standurile de carte din cadrul festivalului cu volumul “Alpinistul fără mâini și fără picioare” semnat de Jamie Andrew, primul volum tradus al proiectului “Read and Walk”, proiect ce își propune traducerea și publicarea în limba română a unei serii de 10 volume cu valoare educațională montană și distribuirea lor la nivel național, prin intermediul magazinelor de munte specializate.

alpinistul fara maini si fara picioare

Volumul “Alpinistul fără mâini și fără picioare” este povestea reală și cu totul impresionantă de viață a lui Jamie Andrew, alpinist ce s-a aflat față în față atât cu propria moarte cât și cu cea a camaradului său, poveste ce adună laolaltă prietenia, pasiunea, ghinionul, moartea, supraviețuirea, optimismul și mai ales lunga ascensiune către recăpătarea libertății din momentul în care traumele majore ale unui neprevăzut alpin și-au pus amprenta pe întreaga existență ulterioară a autorului protagonist care, la mai puțin de 30 de ani, devine una din puținele persoane din lume cvadruplu amputate din cauza degerăturilor suferite.

Vă invităm sa ne fiți alături în cadrul festivalului, ale cărui noutăți le puteți urmări pe pagina de facebook a evenimentului. Intrarea este liberă.

alpin film festival

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *