Proiectul ”Natura fără Bariere” se apropie de final

Pe parcursul anului 2015 am desfășurat, cu sprijinul financiar al Fundației Orange, proiectul amplu de cercetare denumit ”Natura fără Bariere” (NfB). Acesta își propune să pună în valoare turismul montan din jurul Brașovului pentru persoanele cu dizabilități și familiile cu copii, prin elaborarea și tipărirea unei cărți-ghid care să conțină informații legate de traseele montane din zonă ce ar putea fi accesibile grupurilor de mai sus (și nu numai).

Despre scopul și rezultatele cercetării în teren am mai scris pe site-ul nostru pe măsura desfășurării proiectului.

Cartea-ghid “Drumeție Montană în Familie” va fi publicată de către Asociația noastră în această primăvară, dar până atunci vă invităm să trageți cu ochiul la ”cireașa de pe tort”: coperta finală a acesteia.

Drumetie Montana in Familie

Cartea scrisă de Marian Anghel – ghid montan și președintele Societății Ghizilor și Liderilor Montani – adună într-o formă simplă și accesibilă rezultatele muncii în teren desfășurate de voluntarii AECO pentru proiectul “Natura fără Bariere”.

Aceasta se adresează unor largi categorii de persoane: familii cu copii mai mari sau mai mici, persoane cu dizabilități, educatori, profesori sau ONG-uri implicate în sfera educațională și cu interes pentru desfășurarea de activități în natură.

Ghidul este bilingv (română-engleză), full-color și va fi sub foarte multe aspecte o premieră în România.

În prezent cartea este în curs de pregătire pentru tipar și sperăm să o avem tipărită cât mai repede cu putință. Prețul de vânzare încă nu a fost stabilit, însă încercăm să fie cât mai accesibil.

Până atunci, cei interesați să o achiziționeze ne pot contacta direct prin email la aeco@educatie-outdoor.ro pentru a ne putea pregăti cu o listă de așteptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *