Respectă Munții 2016

Carpații au jucat și joacă un rol esențial în istoria, economia și societatea românească în general. În ciuda acestui aspect, dezvoltarea haotică a turismului de masă în zona montană și nu numai, și-a pus din plin amprenta negativă asupra acestora.

Începând cu acest an, AECO România împreună cu UIAA (Uniunea Internațională a Asociațiilor de Alpinism) demarează în România proiectul internațional Respectă Munții – RtM – (Respect the Mountains), proiect realizat cu sprijinul KEEN Footwear.

Scopul proiectului Respectă Munții este unul simplu, dar extrem de important: creșterea nivelului de informare cu privire la impactul pe care oamenii și activitățile umane îl au asupra mediului montan. Prin acest proiect ne-am propus să încurajăm pe toți cei implicați în activitățile turistice montane din România să adopte principiile stabilite în documentul internațional 7 Moduri de a Respecta Munții.

Mai mult decât atât, împreună cu Administrația Parcului Național Piatra Craiului (PNPC) și Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM), vom organiza în această toamnă o acțiune concretă de igienizare a celor 7 refugii situate în Masivul Piatra Craiului.

Respectă Munții – Respectă Piatra Craiului

Perioada: 16-18 Septembrie 2016. Vezi programul detaliat.

Pentru activitățile propuse în perioada acțiunii sunt invitate să participe orice persoane doritoare a se implica voluntar în acest proiect. Deoarece există un număr limitat de voluntari cu care putem colabora pentru această acțiune, locurile disponibile vor fi atribuite în ordinea primirii aplicațiilor. Succesul proiectului depinde de calitatea oamenilor implicați și de dorința lor de a face un lucru pozitiv pentru munte și pentru natură.

Dacă iubești Piatra Craiului și Respecți Muntele, ești binevenit în echipa noastră și te rugăm să ne contactezi direct:

AECO România
Asociaţia de Educaţie şi Cultură Outdoor

Tel: +40752 348 250
e-mail: aeco@educatie-outdoor.ro
http://educatie-outdoor.ro

Află mai multe informații despre proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *