SGLM a înmânat diplomele primei promoții de “Lideri Montani Internaționali”

Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM) a înmânat pe 16 Septembrie 2017 diplomele primilor absolvenți ce au finalizat cursul de ”Lider Montan Internațional”, curs de formare profesională recunoscut și acreditat național și internațional, organizat de Societatea Ghizilor în perioada 2015 – 2017.

Cursul de ”Lider Montan Internațional” s-a desfășurat pe durata a doi ani, a cuprins peste 1.200 de ore de pregătire practică și teoretică și s-a desfășurat în zone montane din patru țări diferite (Slovacia, Polonia, Bulgaria, România), dintre care nouă arii montane protejate.

Evenimentul a avut loc la Zărnești și la acesta au participat absolvenții cursului și instructorii lor, precum și o serie de invitați ce au dorit să fie alături de ghizii și liderii români în acest moment festiv și important pentru turismul montan din România.

Cu competențele profesionale de lider montan recunoscute național și internațional, cei patru absolvenți români au prezentat public, în cadrul festivităților, patru teme importante pentru turismul montan românesc:

  • Educația montană în România. Trecut, prezent și viitor;
  • Spre munte se trece prin sate;
  • Cabanele montane – un pilon deteriorat al turismului românesc;
  • Marcarea traseelor turistice montane. Istorie, stadiu actual și perspective;

Mai multe informatii pe pagina de web a Societății Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *