Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) alături de Consiliul Județean Brașov organizează pe data de 9.12.2017, la Brașov, o întâlnire de discuții pe tema Cultura și literatura montană în România de azi.
Data: 9 decembrie 2017 (Sâmbătă), ora 11.00 – 13.00 / 14.00
Locație: Biblioteca Județeană Brașov, Sala Mare de lectură
Adresa: Bdul. Eroilor nr. 33-35 (Livada Poștei)
Teme de discuție/dezbatere (2-3 ore)
- Ce înseamnă literatura montană?
- Există literatură montană în România?
- Muntele inspiră literatura modernă?
- Există cititori de literatură montană?
- Literatură montană pe hârtie sau online?
Moderator: Marian Anghel, Ghid Montan și Președinte al Societății Ghizilor și Liderilor Montani
Invitati:
Mircea Noaghiu – alpinist, schior, instructor la ”U” Brașov și producător amator de filme. Pe lângă un palmares alpin extrem de bogat, Mircea Noaghiu este astăzi unul din cei mai productivi autori de literatură montană din zilele noastre, cu o activitate literară ce cuprinde 4 cărți de beletristică montană și 2 volume de poezie tot legate de munte.
Anca Munteanu – doctor în geografie, cu o experiență montană de peste 20 de ani, specializată în studiul avalanșelor și al problemelor de geomorfologie dinamică, hazarde și riscuri din spatiile montane. Secretar al Comisiei de avalanșe a Clubului Alpin Roman si lector al stagiilor organizate de acesta, autor si coautor la peste 25 articole și 4 carti. Va prezenta ultima sa carte: “Morfodinamică actuală, riscuri și hazarde în Masivul Piatra Craiului”.
În paralel cu masa rotundă, Biblioteca Județeană Brașov va organiza o expoziție despre literatura românească și internațională care are ca temă muntele, din fondul de carte al bibliotecii.
Participanți
Întâlnirea se adresează tuturor celor pasionați de munte și literatură: profesori, scriitori, jurnaliști, bibliotecari, bloggeri, oameni de munte, ghizi, alpiniști, drumeți etc.
Accesul este liber.
Ne puteți comunica intenția de participare printr-un mesaj sau e-mail la adresa aeco@educatie-outdoor.ro
Leave a Reply