”Muntele din Livadă” (ediția 3)

Luni, 26 martie a.c. s-a desfășurat la parterul Casei Baiulescu din Livada Poștei, Brașov, o nouă și ultimă întâlnire publică din iarna 2017/2018, sub titlul ”Muntele din Livadă”.

Dacă întâlnirile precedente au avut ca temă diverse cărți și subiecte din afara României (Cercul Polar – ianuarie, Cordillera Blanca – februarie), această nouă întâlnire a avut ca temă ”Muntele iarna. Plăcere sau pericol?”.

Sub acest titlu, în fața a aproape 60 de persoane, au avut loc o serie de discuții și prezentări despre avalanșele din Carpații românești susținute de către ghidul montan Marian Anghel și Narcisa Milian, în calitate de moderator, respectiv invitat special din partea Administrației Naționale de Meteorologie.

Narcisa Milian este șeful serviciului nivometeorologic, cel care realizează și emite în sezonul de iarnă, buletinul nivologic atât de util turiștilor din Carpații românești.

La bibliotecă au fost două ore pline de substanță în care s-au prezentat pe larg aspecte ce țin de nivologia românească, diferite cărți în limba română despre zăpadă și avalanșe scrise de Mihai Tănase și Anca Munteanu, cum se realizează buletinul nivometeorologic românesc și mai ales, cum se pot evita avalanșele atunci când mergem pe munte iarna.

“Muntele din Livadă” a fost un eveniment cultural outdoor organizat de AECO alături de Consiliul Județean și de Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov. ce s-a desfășurat lunar la Brașov în perioada ianuarie – martie 2018.

În cadrul evenimentului au avut loc variate proiecții de filme sau fotografii, în paralel fiind prezentate cărți scrise de autori români sau străini și relatate expediții ce au avut protagoniști români și nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *