Conferință internațională ”The Mediation of Experiences by Technology in the Outdoors”

posted in: AECO în lume, Stiri-Info | 0

Conferința internațională ”Medierea experiențelor outdoor prin tehnologie. Deschiderea sau pierderea conexiunilor cu lumea” va avea loc în Slovenia, Bohinj, în perioada 19-23 septembrie 2018.

În calitate de membru EOE, asociația noastră și-a propus să participe în premieră la discuțiile conferinței EOE cu cel puțin doi delegați din România.

Evenimentul este organizată de către CŠOD Slovenia în parteneriat cu European Institute for Outdoor Adventure Education (EOE) și va aduce la aceeași masă practicieni și academicieni din întreaga Europă, interesați de educația outdoor și de educația formală și non-formală a tineretului.

Se adresează cadrelor didactice, cadrelor universitare și lucrătorilor sociali din diferite domenii de activitate.

Diferite tipuri de echipamente și tehnologii, cum ar fi echipamentele clasice (canoe, rucsacuri, biciclete, corzi etc.) sau mai nou, cele digitale (camerele Go Pro, GPS, smartphone-uri, camere video și foto) influențează și mediază practicarea activităților outdoor.

În consecință, există unele pierderi și câștiguri în percepția lumii.

Tema se bazează pe opinia general acceptată că tehnologia mediază viața noastră de zi cu zi, relația dintre sine, alții și natura, modul de învățare și activitățile în aer liber.

Conferința va examina diferite moduri și scopuri de apropiere și utilizare a tehnologiei în activitățile outdoor. De asemenea, va încerca să construiască rețele de cooperare practică și transfer de cunoștințe.

Conferința va fi organizată pe trei teme principale:

1. Modificări ale tehnologiei și experiențelor începând cu anul 1980 în diverse spații naturale, cum ar fi păduri, râuri, munți

2. Utilizările și consecințele echipamentelor digitale în aer liber

3. Utilizări și consecințe ale tehnologiei în abordările estetice la exterior

Pentru mai multe informații despre această conferință vă rugăm să ne contactați.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *