Outdoor împotriva cancerului

Un proiect extrem de interesant și util pentru bolnavii de cancer.

Jurnalista și alpinista Petra Thaller (Germania) a fost diagnosticată cu cancer la sân în ianuarie 2015. După această criză, a dezvoltat proiectul ”Outdoor Against Cancer” (Outdoor împotriva Cancerului). Astăzi, organizația nu numai că educă oamenii, dar oferă și lecții sportive regulate și organizează evenimente în aer liber pentru bolnavii de cancer.

Thorsten Schulz, doctor în științe sportive (TU Munchen), a dezvoltat un atelier special pentru instructorii outdoor împotriva cancerului.

”Sănătatea este ceva ce evoluția a pus în leagănul nostru genetic. Avem mecanisme de apărare genetică care funcționează împotriva bolii. În plus, credem că mișcarea face parte din viață. Începe cu agitația spermatozoidului care interacționează cu un ovul. De asemenea, există nenumărate studii științifice care dovedesc că exercițiile fizice sunt bune pentru organism.

Sistemul cardiovascular este întărit de orice fel de activitate fizică. Întregul corp este consolidat, atât prin antrenamentul de forță cât și de rezistență.

Comportamentul imunitar al corpului devine mai bun. Fiecare activitate fizică pe care o facem activează din nou sistemul nostru imunitar, pentru o perioadă scurtă de timp, dar în această fază este ceva mai activ.

Un al aspect foarte important este îmbunătățirea emoțională, o atitudine pozitivă față de viață. Acest lucru are legătură cu hormonii și sentimentul că ai făcut ceva. Cei care sunt echilibrați emoțional se simt mai bine din punct de vedere fizic și invers.”

Mai multe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *