Și a fost Banff World Tour România 2022

După doi ani de pandemie COVID 19, în care orice activitate în spații închise au fost interzise sau la 1/3 din capacitate, în acest an am readus în țară filmele festivalului Banff, în cadrul Banff World Tour România.

Prima proiecție a avut loc la Cluj Napoca – Cinema ”Florin Piersic” pe data de 24 mai a.c. în timp ce proiecția din București s-a desfășurat la Muzeul Țăranului Român (M.Ț.R) pe 7 iunie a.c. care a și fost ”sold out”, ca de obicei.

Peste 600 de oameni au participat la proiecțiile din acest an care au inclus 9 filme ce au acoperit o gamă largă de activități, cățărare, schi, bicicletă, caiac și altele mai culturale, așa cum a fost filmul spanion ”Jurria”.

În acest an, în foaierul sălilor din Cluj și București au fost prezenți cu stand expozițional partenerii noștri de la Asociație de Ecoturism din România (AER) precum și alți prestatori de servicii turistice de calitate precum Rucksack Mountain Guides (Brașov), Active Weekends (Cluj Napoca) sau Back to Nature (București). În premieră a participat la Cluj un producător local de creme și soluții eco pentru protecție solară – Lavandă de România.

Ne face o mare plăcere și vom încerca și la edițiile viitoare să aducem alături de proiecțiile Banff România cât mai mulți producători și prestatori de servicii în domeniul turismului montan și outdoor.

Ne-am bucurat să vedem în sală, de asemenea, nume mari ai alpinismului românesc precum Marius Gane (București) sau Dinu Mititeanu (Cluj) iar tombolele cu premii s-au bucurat de mare succes în rândul publicului spectator.

Mulțumim sponsorilor Rucksack Shop, Buff România și Munții Noștri care au fost alături de noi și în acest an!

Părerile participanților:

”Va multumesc enorm ca ati adus aceste filme, am venit din Tg. Mures pentru eveniment. Nu stiam ce filme vor fi si m-au surprins enorm. Cand am auzit in trecut de ”The Ultimate Run”, as fi dat orice sa vad filmul, deci a fost o extra surpriza. Multe scene m-au emotionat. A fost frumos, inspirational. Va multumesc inca o data.”

Mi-ar placea sa fie in 2 seri, tot in timpul saptamanii. Preferabil cu mai multe standuri auxiliare (in special de carti si harti din domeniu). Poate chiar si interviuri. La cat mai multe evenimente de educatie outdoor. Multumim pentru organizare!

Un eveniment care te ține în priză de la început până la sfârșit și te motivează să începi sau să continui să faci ce-ți place cu adevărat și să- ți urmezi visul și pasiunea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *