Suntem oficial… ”creatori de bine!”

Orange. Premiu. Natura fara Bariere

Joi, 29 septembrie 2022 a avut loc în Centrul Vechi al Bucureștiului gala ”Creatorilor de bine” organizată de Fundația Orange ca parte a unei întregi săptămâni plină de evenimente dedicate aniversării a 10 ani de existență.

În cadrul galei, după aproape 10 ani de la desfășurarea proiectului ”Natura fără Bariere” asociația noastră a primit o recunoaștere din partea Fundației Orange pentru impactul și importanța proiectului. Este o mare bucurie pentru noi toți, cei implicați în AECO, să știm că munca și eforturile noastre sunt recunoscute!

Proiectul „Natura fara bariere” a urmărit punerea în valoare a turismului montan din jurul Brașovului pentru persoane cu dizabilități și pentru familii cu copii (inclusiv în cărucior) prin crearea primului ghid de drumeţie pentru acest grup.

Activitatea de cercetare și de analiză a potecilor de munte pretabile pentru familiile cu copii mici și persoanelor cu dizabilități, s-a desfășurat pe durata unui sezon de vară, întregul proiect fiind desfășurat pe durata a doi ani.

Munca efectivă de teren s-a făcut cu ajutorul unui mic dar implicat număr de voluntari din București, Cluj, Iași și Brașov (Ileana Toma, Florentin Oprea, Liuba Anghel, Marian Pop, Gabriela Vînătoru) fiind coordonată de către Marian Anghel, ghid montan, sociolog și autorul ghidului.

Premiul ”10 ani de bine” oferit de Fundația Orange a fost primit de către Marian Anghel, care este și președintele AECO.

Orange. Premiu. Natura fara Bariere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *