Abilitatea de deplasare în teren necunoscut, prin pădure sau pe munte, în condiții meteo dificile sau atunci când te-ai rătăcit, este una de bază, extrem de utilă și importantă, în același timp.
La invitația Școlii Generale 14 din Brașov, Marian Anghel a făcut o introducere în lumea busolelor și a hărților turistice montane, în rândul copiilor din clasa a VI-a.
Marian Anghel este președintele AECO, autorul primului și singurului ghid de drumeție montană adresat familiilor cu copii mici și persoanelor cu dizabilități din România și totodată, este fostul președinte al Societății Ghizilor și Liderilor Montani din România (SGLM) și actualmente vicepreședintele Uniunii Asociațiilor de Lideri Montani Internaționali (UIMLA), asociație profesională a ghizilor de drumeție cu sediul în Elveția.
Partea de teorie s-a desfășurat într-un format informal, în clasă și în curte și va fi completată cu o parte practică direct în natura din jurul Brașovului, peste câteva săptămâni.
Educația mersului în natură este unul din obiectivele cheie ale organizației noastre și de ani de zile lucrăm în această direcție prin diferite proiecte adresate atât copiilor cât și adulților.
Detalii despre proiectele noastre pe website-ul nostru și pe pagina de Facebook.
Leave a Reply